Visiem, kam garšo kafija, piedāvājam iepazīties ar dažām receptēm, kas aizgūtas no tuvām un ne tik tuvām zemēm.
Kafija arābu gaumē 1 tase saldas mokas kafijas pa vienai ēdamkarotei ledus gabaliņu un konjaka Glāzē ieliek ledus gabaliņus, pārlej ar konjaku, pievieno kafiju, ieliek glāzē salmiņu un pasniedz.
Kafija ēģiptiešu gaumē 4 tējkarotes ļoti smalki samaltas kafijas 4.5 mokas tasītes ūdens Kafiju
ieber verdošā ūdenī, uzvāra, noņem putas un liek tasītēs. Vēl divas
reizes uzvāra un putas liek tasītēs. Pilnās tasītes (ar visiem
biezumiem) pasniedz nekavējoties. Ja ir vēlēšanās moku saldināt, cukuru
pievieno verdošajam ūdenim.
Kafija holandiešu gaumē 4 olu dzeltenumi 150ml silta piena vai saldā krējuma 4 tases stipras kafijas
Katru
olas dzeltenumu atsevišķi saputo ar 2 ēdamkarotēm piena, tad pievieno
karstu kafiju. Ja ir vēlēšanās, olas dzeltenumu var saputot ar 1
tējkaroti pūdercukura.
Sajauc
kafiju, pūdercukuru un kakao ar aukstu ūdeni, uzliek virs karstas
liesmas un tieši pirms uzvārīšanās noņem no uguns un pievieno mazliet
vaniļas cukura.
Kafija spāņu gaumē 375ml kafijas 250ml sarkanvīna glāzīte konjaka cukurs
Karstu kafiju samaisa ar uzkarsētu sarkanvīnu un konjaku. Cukuru pievieno pēc garšas. Moka bengāļu gaumē Karsta moka Cukurgraudi Aveņu vai persiku liķieris
Karstā tasītē liek 1-2 cukurgraudus, apslaka ar alkoholu un aizdedzina. Kad liesmiņas apdzisušas, pielej karstu kafiju.
Moka turku gaumē 500ml ūdens 40-50g kafijas 40g cukura
Uzvāra ūdeni, lēni vārot, pievieno kafiju un cukuru. Putām ļauj pacelties 1-2 reizes.
Moka zviedru gaumē 500ml ūdens 50g kafijas ledus gabaliņi konjaks
Glāzē liek ledus gabaliņus, pielej atdzesētu kafiju, pielej alkoholu.