Ja Tev gaidāma smalka ballīte vai esi nolēmis draugus pārsteigt ar ko
īpašu, piedāvājam Tev iepazīties ar šīm nelielajām „viltībiņām”, lai
draugi, radi, paziņas vai darba kolēģi spētu novērtēt Tavu izsmalcināto
dabu.
Tālāk tiek dots neliels ieskats par to, lai Tev viss izdotos. Ja
galdā esi nolēmis likt kādu konkrētu vīnu, pirms tam ieskatieties šajos
padomos.Sausie baltie vīniVēlams lietot ar: atturīgi vircotiem zivju, putnu, teļa un cūkas gaļas ēdieniem
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 8 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: baltvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes
Pussausie baltvīni
Vēlams lietot: pie garšvielām bagātiem zivju, putnu un teļa gaļas ēdieniem
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 8 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: baltvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes
Dzirkstošie putojošie vīni
Šampanietis ir universāls dzēriens, ko var baudīt pirms maltītes, ar maltīti, pēc maltītes, bez maltītes.
Sausais
šampanietis lieliski papildina jebkuru smalku, ne pārāk vircotu ēdienu.
Saldais šampanietis labi papildina jebkuru smalku saldo ēdienu
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 4 – 8 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: divu veidu pokāli - konusveida un lēzenie jeb zvanveidīgie
Dzēriena saturs glāzē: 1/3 - 2/3glāzes (ap 100 grami)
Dzirkstošie vīni (sarkani, rozā, balti)
Servē jebkurā laikā, ar maltīti vai bez tās
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 6 – 10 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: dzirkstošā vīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 1/3glāzes
Saldie baltvīni
Vēlams lietot ar: augļiem( īpaši āboliem, pārgataviem bumbieriem un melonēm), saldajiem ēdieniem un Rokforas sieru
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 6 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: baltvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes
Šerijs
Sausais
šerijs labi papildina pirmsmaltītes uzkodas, kā arī uzlabo zupas garšu.
Saldais šerijs labi garšo kopā ar šokolādi un riekstiem.
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: Sauso šeriju servē atvesinātu, saldo – istabas temperatūrā.
Glāze dzēriena pasniegšanai: šerija glāze
Dzēriena saturs glāzē: 50 grami
Sārtvīns
Vēlams lietot: pie agrām pusdienām vai viegliem un ne pārāk vircotiem vasaras ēdieniem
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: 8 – 10 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: sarkanvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes
Pussausie sarkanvīni, vieglie sausie sarkanvīni
Baudāmi
gan pie agrām vai vasaras pusdienām, gan pie maltītem, kur pasniedz
bifšteku un cūkgaļas karbonādes, pie teļa, cūkas vai putna gaļas
jebkurā sarkanā mērcē, pie cepta cāļa, pie aukstiem liellopu gaļas
uzgriežamajiem un pie siera, ko servē pirms vakariņām
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra:10 – 12 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: sarkanvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 2/3glāzes
Saldie sarkanvīni. PortvīnsVēlams lietot ar: Čedaras un citiem asiem sieriem, riekstiem un augļiem, īpaši aprikozēm
Ieteicamā pasniegšanas temperatūra: līdz 14 – 16 ºC
Glāze dzēriena pasniegšanai: portvīna glāze
Dzēriena saturs glāzē: 50 grami
irlaiks.lv